Kdo smo

O društvu

Društvo za zdravilne rastline Zasavje združuje v svojih vrstah člane iz Trbovelj, Hrastnika, Zagorja, Radeč, Litije. Že od ustanovitve v letu 2009, člani pridno obveščajo javnost o zdravilnih učinkih rastlin, o pomembnosti uživanja rastlin tako v hrani, kot v različnih pripravkih.

Društvo za zdravilne rastline Zasavje sodeluje na mnogih prireditvah po Zasavju in izven. Društvo dobro poznajo tudi otroci v vrtcih, osnovnošolci zasavskih občin, saj prirejajo člani društva vsakoletni nagradni natečaj Zdravilna rastlina se predstavi, kjer učenci z likovnimi izdelki izražajo znanje, ki so ga o zdravilnih rastlinah pridobili doma in v šoli. Najboljša dela so letno razstavljena na razstavi zdravilnih rastlin. Velikokrat se srečamo s starostniki po domovih v Zasavju.

Dobro so poznana tudi predavanja, ki jih Društvo za zdravilne rastline Zasavje organizira po knjižnicah.

Največji projekt društva pa je Vrt tete Johance v Evroparku Zagorje, kjer nameravamo Zasavju pokazati razne zdravilne rastline.

Izdaja lastne knjige Dobrote iz vrta tete Johance in koledarja za leto 2018 v sodelovanju z Društvom zasavskih klekljaric Srčevke, sta za nas predstavljala kar velik projekt. Kratek film z naslovom Vrt tete Johance pa si lahko ogledate tukaj.

Več informacij o društvu in predavanjih lahko prejmete na tel. št.: 040 625 513.

Cvetka Drnovšek

Osebna izkaznica društva

Beri več …

Poslanstvo, vizija in osnovne vrednote

Beri več …