Vrt tete Johance v Evroparku Zagorje

Zeleni kotiček na obrobju Evroparka v Zagorju ob Savi

Na severnem obrobju Evroparka Zagorje si lahko ogledate zeliščni vrt, ki ga upravljamo člani Društva za zdravilne rastline Zasavje. Od ideje do realizacije ni preteklo veliko časa in tako smo z veliko prostovoljnega dela in ob pomoči prijateljev, donatorjev in sponzorjev ustvarili ta zeleni kotiček.

Zasadili smo preko 100 vrst zdravilnih in strupenih rastlin, zelenjadnic in različnih drugih za sobivanje rastlin in živali pomembnih rastlin, kajti tudi živali imajo v vrtu pomembno vlogo.

Vrt je lep v vseh letnih časih. To je tudi prostor druženja različnih generacij. Tudi od tukaj črpamo surovine za izdelke, ki jih ponujamo na naših stojnicah tako pozimi kot poleti.

Urejamo od A do Ž, sodelujemo in se družimo

Vrt urejamo od A (čiščenje terena) do Ž (saditev rastlin). Organiziranim skupinam omogočamo tudi vodene strokovne oglede. Sodelujemo z vrtci, šolami, varstveno delovnim centrom (VDC) in mnogimi društvi ter posamezniki. 

Vsako leto razpišemo likovni in literarni natečaj za učence zasavskih šol in vrtcev. Dobrote članic in članov so stalnica naših druženj.

Zahvaljujemo se trem zasavskim občinam in vsem, ki nas podpirajo na naših poteh.

Predstavitev knjige Dobrote z vrta tete Johance

V petek, 6. 9. 2013, je v Evroparku v Zagorju ob Savi, potekala prireditev, katere organizator je bilo Društvo za zdravilne rastline Zasavje. Društvo je predstavilo knjigo Dobrote z vrta tete Johance, otvorili so vrt zdravilnih rastlin in podelili priznanja šolarjem in “vrtičkarjem”, ki so sodelovali na razpisu društva Zdravilna rastlina se predstavi.